Περισσότεροι από 16.000 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης
«Περισσότεροι από 16.500 αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί, συνολικά, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα, από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα», δηλώνουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αύριο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά σε μία μόνο ημέρα με περίπου 500 ανθρώπους που θα φτάσουν από Σάμο, Μυτιλήνη, Χίο και Κω στο λιμάνι του Πειραιά».
«Ακολουθούν επιπλέον 300, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα άλλοι περίπου 900 αναμένεται να μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».
ΧΡΗΜΑ
Voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ΕΣΠΑ: Δείτε τους προσωρινούς πίνακες
02:00
ΧΡΗΜΑ
Μέχρι τις 31 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις - Τι ισχύει για τα ελαττωματικά προϊόντα
01:00
ΧΡΗΜΑ
Προσωπικός Βοηθός: Έως 1.939 ευρώ το μήνα - Τι ισχύει για τους σημερινούς ωφελούμενους
00:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν για Μέση Ανατολή και συνεργασία στον ΟΗΕ
23:59
ΕΛΛΑΔΑ