ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ανέμων από την ΕΜΥ - Έρχεται ψυχρό κύμα

Έκτακτο δελτίο ανέμων από την ΕΜΥ - Έρχεται ψυχρό κύμα
eurokinissi/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Τα «δόντια» του αναμένεται να δείξει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο κινείται στη χώρα μας.

Ήδη ο καιρός άρχισε από σήμερα, Τρίτη (13/11) να αλλάζει, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση. Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη (14/11) στη δυτική Ελλάδα ο καιρός γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Έρχεται ψυχρό κύμα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από το βορρά κινείται προς την Ελλάδα συνοδευόμενο από βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά.

Από την Πέμπτη (15/11) οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα, από τις 20/11, με τα τωρινά προγνωστικά θα έχουμε την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή.

Δείτε το χάρτη που δημοσιεύει το Weather News Greece με την κίνηση του βαρομετρικού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ