ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτικός μηχανισμός στον Βύρωνα: Νέα οργάνωση «δείχνει» η συνδεσμολογία της βόμβας

Εκρηκτικός μηχανισμός στον Βύρωνα: Νέα οργάνωση «δείχνει» η συνδεσμολογία της βόμβας
eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) απενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε τα ξημερώματα έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, αφαιρώντας τον πυροκροτητή. Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία, απλώς το ΤΕΕΜ λειτούργησε άμεσα και γρήγορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μετακινήθηκε κάποιο στοιχείο της βόμβας όταν το μηχανάκι στο οποίο ήταν τοποθετημένη έπεσε στο οδόστρωμα. Όπως έγινε γνωστό, οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες και ένα επιτραπέζιο ρολόι.

Οι Αρχές λένε ότι η συνδεσμολογία δεν μοιάζει με κάποιο μηχανισμό που έχουν συναντήσει στο παρελθόν, αλλά θυμίζει έναν πιο αναβαθμισμένο μηχανισμό από αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι Πυρήνες στο ξεκίνημά τους.

Το πιθανότερο, όμως να πρόκειται για κάποια καινούρια οργάνωση.



Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ