ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο Μουζάλα για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σχέδιο Μουζάλα για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα είχαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών οι δήμαρχοι Ελληνικού, Αλίμου, Αργουρούπολης, Γλυφάδας και Γαλατσίου όπως και εκπρόσωποι των δήμων Κω, Ρόδου και Σάμου.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μουζάλας, το υπουργείο προωθεί τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

Αποφασίστηκε, εξάλλου, από κοινού η συγκρότηση επιτροπής, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου και της ΚΕΔΕ και θα συζητάει τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στον τροπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση το μεταναστευτικό καθώς όπως τους είπε ο κ. Μουζάλας οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, μέσα στη αμερικανική βάση.

Οι δήμαρχοι ανανέωσαν το ραντεβού του για αύριο το πρωί στις 7:30 ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη στις 10:30 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ