ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2018: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου

Πολυτεχνείο 2018: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της επετείου
EUROKINISSI

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η αστυνομία ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Περίπου 5.000 αστυνομικοί από Ασφάλεια, Τάξη και Αντιτρομοκρατική θα εφαρμόσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. 

Για την παραμονή αλλά και την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολές να φυλαχτούν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και όλα τα κυβερνητικά κτήρια.

Πάντως υπάρχουν περίπου 30 άτομα αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείεται με τις ομάδες τους να θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια κυρίως όμως στην περιοχή των Εξαρχείων με το γνωστό κρυφτό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι φόβοι των αστυνομικών έχουν να κάνουν και με κτήρια που είναι σε κατάληψη στα Εξάρχεια και οι Αρχές δεν μπορούν να έχουν εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί και πώς θα χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένοι χώροι σε περίπτωση επεισοδίων.

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει διακριτικά ο έλεγχος σε φρεάτια και ειδικές "καβάντζες" στην περιοχή των Εξαρχείων για κρυμμένες μολότοφ καθώς ακόμα και πέρσι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει έτοιμες μολότοφ.

Το κυριότερο είναι για τους αστυνομικούς να ακολουθούν τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων που θα έχει το γενικό συντονισμό ενώ υψηλόβαθμα στελέχη θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα για να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα.Διαδοχικό κλείσιμο των σταθμών του μετρό

Το διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος και σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ