ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, Γιάννη Πρωτούλη, και της ΚΝΕ, με επικεφαλής το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της οργάνωσης, Μανώλη Ραπανάκη, κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου.

«Πριν 45 χρόνια, στον λαϊκό αγωνιστικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, σε αυτές εδώ τις πύλες δέσποζαν τα συνθήματα "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ", στους οποίους η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με κίνδυνο για τους λαούς όλης της περιοχής», δήλωσε ο κ. Πρωτούλης και κατέληξε: «Η μεγαλύτερη τιμή στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου είναι η μαζική συμμετοχή τού λαού και της νεολαίας στη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία».

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα που αγκάλιασαν το εργατικό-λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο κίνημα τότε, παραμένουν επίκαιρα. Παραμένει δυνατά επίκαιρο το "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ", που γράφεται ακόμα και σήμερα στις πύλες, εδώ, του Πολυτεχνείου, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο, σε μια ατέλειωτη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση», δήλωσε ο κ. Ραπανάκης και πρόσθεσε: «Η πάλη αυτή σήμερα πρέπει να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους νέους, οι οποίοι να δώσουν το μαζικό "παρών" στη μεγάλη κινητοποίηση, που θα γίνει το Σάββατο, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δώσουν το "παρών" στους επόμενους αγώνες».

«Ταυτόχρονα, να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά ενάντια στους σύγχρονους εκφραστές αυτού του βάρβαρου αντιλαϊκού καθεστώτος του 1967-1974, της χούντας των Συνταγματαρχών, δηλαδή τους φασίστες χρυσαυγίτες, οι οποίοι έχουν το θράσος, τόσα χρόνια μετά, ακόμα να υπερασπίζονται με ψέματα και με λάσπη αυτό το βάρβαρο καθεστώς και να υβρίζουν το Πολυτεχνείο και τον ηρωικό ξεσηκωμό. Αποδεικνύουν ότι παραμένουν οι φασίστες το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος», κατέληξε ο κ. Ραπανάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ