ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Η συγκλονιστική μαρτυρία 37χρονου που πέρασε μέσα από τις φλόγες

Φωτιά Μάτι: Η συγκλονιστική μαρτυρία 37χρονου που πέρασε μέσα από τις φλόγες
(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Για τον εφιάλτη που έζησε τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου μίλησε ο Κώστας Ζορμαλιάς, ο οποίος πέρασε μέσα από τις φλόγες για να σωθεί

«Ένιωσα την μπλούζα μου να αρπάζει, είπα σήκω ή πεθαίνεις», ανέφερε ο 37χρονος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, 70 ημέρες νοσηλείας και τρία χειρουργεία, ο Κώστας Ζορμαλιάς, ένας από τους ανθρώπους που έφθασαν μια ανάσα από το θάνατο, προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονική του ζωή.

Ο 37χρονος προγραμματιστής στο επάγγελμα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περιέγραψε τις δραματικές ώρες που έζησε όταν περικυκλώθηκε από τις φλόγες στο Μάτι, αλλά και πώς είναι πλέον η ζωή του.

«Είμαστε ζωντανοί - νεκροί. Δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν πεθάναμε, αλλά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πριν», εξομολογείται ο Κώστας Ζορμαλιάς.

Περιγράφοντας, δε, όλα όσα έζησε της 23ης Ιουλίου, τονίζει:

«Πέρασα μέσα από τη φωτιά. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγω. Υπήρχαν δύο τείχη φωτιάς. Το ένα ήταν περίπου ένα μέτρο και ξεκινούσε από κάτω, ενώ το ψηλό, στο στενό πριν από την παραλία, ήταν περίπου 2,5 μέτρα».

Για τα τραύματα που του άφησαν οι φλόγες, ο Κώστας αναφέρει ότι δυσκολεύεται να κινηθεί. «Δεν κλείνουν τα δάχτυλα, αγκώνες και πόδια δεν ανοίγουν. Δεν υπάρχει κίνηση» αναφέρει ο ίδιος. .

Καταλήγοντας ο 37χρονος, ο οποίος έχει επιστρέψει πλέον σπίτι του, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, επισημαίνοντας: «Είμαστε 55 εγκαυματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ