ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2018: Εκτονώθηκε η ένταση στο ΑΠΘ - Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολυτεχνείο 2018: Εκτονώθηκε η ένταση στο ΑΠΘ - Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Εκτονώθηκε το σκηνικό έντασης που στήθηκε από άγνωστους στην περιοχή μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά το πέρας των πορειών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.

Ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα, πυρπολώντας πλαστικούς κάδους, τραπεζάκια και πίνακες που φαίνεται ότι μετέφεραν νωρίτερα στην Εγνατία από την Πολυτεχνική Σχολή, την οποία χρησιμοποίησαν ως "ορμητήριο" για να εκτοξεύσουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες λίγα μέτρα πιο μακριά, μπροστά από το Παλέ ντε Σπορ, τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και μέσα στους χώρους της Έκθεσης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, προκειμένου να τους οδηγήσουν σε οπισθοχώρηση. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, καθώς ο κλεφτοπόλεμος συνεχιζόταν για πάνω από δύο ώρες. Λίγες δεκάδες μέτρα πιο δυτικά, εργοτάξιο του μετρό πήρε φωτιά και για την κατάσβεσή της έφτασε στο σημείο πυροσβεστικό όχημα.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων και εξετάζει η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Οι δρόμοι πέριξ του ΑΠΘ παραμένουν ακόμη κλειστοί προκειμένου τα αναλάβουν "δράση" τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου αλλά είναι θέμα χρόνου να δοθούν στην κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ