Ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Ζακ: Από ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο 33χρονος
Από ισχαιμικό επεισόδιο, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.
Αυτό αναφέρει το δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα, που αναμένεται τώρα να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.
Την ίδια ώρα, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού αναφέρεται ότι «καθαρές» είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Πληροφορίες που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου εντοπίστηκε μόνο πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Καλογριάς τόνισε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος εμφάνισε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του.
«Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες – ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του» είπε ο ιατροδικαστής.
«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
SPONSORED
Δημ. Μαλισσόβας: Ο Σακελλάριος εξακολουθεί να σχολιάζει τη σημερινή Ελλάδα
13:12
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 69χρονο για παρενόχληση 24χρονης μέσα σε κατάστημα ψιλικών
13:01
LIVE Μητσοτάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Προτεραιότητα να ξεριζώσουμε παθογένειες του παρελθόντος
12:55
Ανάρτηση-μήνυμα Τραμπ στο Ιράν: «Ήταν ήρεμα πριν την καταιγίδα» - Η ΑΙ φωτογραφία
12:52