Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε 60χρονη για το δέμα - βόμβα στην Μέρκελ
Με οκτώ χρόνια καθυστέρηση συνελήφθη μία 60χρονη για εμπλοκή στην αποστολή δέματος-βόμβα το 2010 στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Η σύλληψή της έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε ο αρμόδιος Ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας. Η είδηση δεν ανακοινώθηκε από την Αστυνομία αλλά έγινε γνωστή από δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr. Πηγές από την Αστυνομία επιβεβαίωσαν τη σύλληψη στο Cnn Greece.
Η 60χρονη διατηρεί κατάστημα στα νότια προάστια της Αθήνας και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.
Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στη φυλακή.
Ο Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σε βάρος της γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρέθηκε αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Τις έρευνες για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στο βιβλίο-βόμβα είχαν αναλάβει Γερμανοί πυροτεχνουργοί.
Υπενθυμίζεται ότι το 2010 είχαν σταλεί συνολικά 14 παγιδευμένα δέματα σε αξιωματούχους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ιταλία: 13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτρια στην είσοδο του σχολείου και βιντεοσκόπησε την επίθεση (pic)
17:50
Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 11 το υπουργικό συμβούλιο - Ο κατώτατος μισθός στα θέματα της ατζέντας
17:38
Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τις 4.500 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου - Οι 3.291 στο Ιράν
17:26
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 41χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατασχέθηκαν 22 αρχαία νομίσματα
17:14