ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης θα συνεχιστεί και το 2016

Το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης θα συνεχιστεί και το 2016
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας. 

«Έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015» είπε, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Ο κ. Καρέλλας είπε ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά, ενώ δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά απομένουν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν οι πόροι.

Μιλώντας στο MEGA, κ. Καρέλλας αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά, σε «θύλακες φτώχειας» κυρίως στην Αττική.

Αυτό που επιδιώκει το υπουργείο είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016 και ανέφερε πως 200.000 μαθητές, επί συνόλου 600.000, υποσιτίζονται. Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ