Τρίκαλα: Απίστευτη περιπέτεια για δύο βοσκούς μέσα στο χιόνι
Απίστευτη περιπέτεια για δυο νεαρούς βοσκούς στα 1.800 μέτρα, υψόμετρο στα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, τέσσερις βοσκοί έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες που έβοσκε στην περιοχή της Κακαδίτσας (άνω των 1.800 μέτρων υψόμετρο).
Όταν προσέγγισαν την περιοχή είχε ήδη 70 πόντους χιόνι και ακολούθησε σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας και μέσα σε λίγες ώρες το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1.70 μ.
Οι βοσκοί άφησαν έτσι το αυτοκίνητο και έφυγαν πεζή, ωστόσο στην πορεία χάθηκαν.
Οι δυο από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν και να ειδοποιήσουν σε βοήθεια.
Κτηνοτρόφος της περιοχής, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πύλης, έφτασαν ως ένα σημείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο και έπειτα με νοικιασμένο JCB, καταφέρνοντας μαζί με μια ομάδα να βρουν τους δυο βοσκούς.
Ήταν στις 4:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν τους εντόπισαν «θαμμένους» μέσα στο χιόνι, στα 1.800 μέτρα, βάζοντας τέλος στον 18ωρο εφιάλτη τους.
Οι δυο νέοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται μάλιστα ακόμα με κρυοπαγήματα.
Νέα Αριστερά για την υπόθεση Παναγόπουλου: Τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση
16:28
Ολοκληρώθηκαν σε πρώτη φάση οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στο Ομάν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
16:21
Κακούσης: Απολύτως διαφανείς και ελέγξιμες οι συναλλαγές μου με την ΓΣΕΕ
16:20
Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ ζητά ξανά συγγνώμη για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
16:18