ΕΛΛΑΔΑ

Ολλανδός επιχειρηματίας δεν μπορεί να πουλήσει οικόπεδο λόγω χρέους… 3 λεπτών στην εφορία

Ολλανδός επιχειρηματίας δεν μπορεί να πουλήσει οικόπεδο λόγω χρέους… 3 λεπτών στην εφορία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την οργή του Ολλανδού ιδιοκτήτη του οινοποιείου «Καρανίκα» στη Φλώρινα προκάλεσε το «μπλόκο» της εφορίας στην πώληση αγροτεμαχίου λόγω χρέους που ανέρχεται σε μόλις τρία λεπτά του ευρώ. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Λόρενς Χάρτμαν, γράφει: «Καλωσορίσατε στην Ελλάδα: Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης, λόγω των χρεών μου στο ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με παρεμποδίζουν για 3 λεπτά. Γιατί δεν πάτε να ...... όλοι εσείς στην εφορία και τη Βουλή;»

Η ανάρτηση συνοδεύεται μάλιστα από το σημείωμα πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών των 3 λεπτών του ευρώ:

Ο Ολλανδός οινοποιός μίλησε για την υπόθεση στην ιστοσελίδα voria.gr, εξηγώντας:

«Πριν λίγο καιρό θέλαμε να πουλήσουμε μια έκταση προκειμένου να επενδύσουμε σε μια αποθήκη για την επιχείρηση μας. Είναι μια επένδυση που κάνουμε καθώς επιθυμούμε να επεκτείνουμε το οινοποιείο μας».

Ωστόσο ο οινοποιός, που συχνά ψέγει με αναρτήσεις του την ελληνική γραφειοκρατία, βρέθηκε εξ απροόπτου.

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μάς είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χάρτμαν.

Σύμφωνα με την εφοριακό επρόκειτο για οφειλή του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο ο Λόρενς Χάρτμαν επισήμανε ότι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης όσον αφορά στον συγκεκριμένο φόρο έχουν καταβληθεί, με ένα ποσό ύψους 380 ευρώ.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πώς προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ