ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση C4I: Καλούνται για κατάθεση Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης

Υπόθεση C4I: Καλούνται για κατάθεση Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της παραλαβής του C4I πυροδοτεί η κλήση για κατάθεση των πρώην υπουργών Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστα Αιλιανού και του τότε νομικού συμβούλου του υπουργείου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Αντίθετα δεν καλείται προς κατάθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, λόγω του ανώτατου αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Η κίνηση αυτή, ήρθε κατόπιν σχετικού αιτήματος της αμερικανικής εταιρείας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο τη Siemens. Το αίτημα υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, πριν ξεσπάσει ο τελευταίος θόρυβος για το C4I, με τους δυο πρώην υπουργούς να είναι παρόντες στη δίκη των συνολικά 18 κατηγορουμένων, η οποία άρχισε στις 8 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας να τροποποιήσουν δυο φορές την επίμαχη σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ