ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Απαιτούμε δικαιοσύνη

Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Απαιτούμε δικαιοσύνη

Το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας στέλνει ο αδελφός του, Νίκος, μέσω ανάρτησής του στη σελίδα του Facebook Justice For Zak/Zackie.

Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Κωστόπουλος συνδέει τον θάνατο του αδελφού του με τις φασιστικές δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα και υπογραμμίζει ότι «δεν θέλουμε άλλα θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Κωστόπουλου

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοι, οι διαφορετικοί.

Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία.

Ο Λουκμάν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη.

Για κάθε Λουκμάν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ