ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Καλογήρου με την καθαρίστρια στις φυλακές Θήβας και νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Συνάντηση Καλογήρου με την καθαρίστρια στις φυλακές Θήβας και νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση με την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο που καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση του απολυτηρίου Δημοτικού, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποιεί αυτή την ώρα επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε, ήταν και η 53χρονη.

Παράλληλα, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου,.

Η γυναίκα έχει καταδικασθεί σε δεύτερο βαθμό σε 10ετή κάθειρξη, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως καθαρίστρια.

Η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ήδη, οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η κυρία Δημητρίου έχει ζητήσει να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

«Ντρέπομαι, αλλά το έκανα για τα παιδιά μου» δηλώνει η 53χρονη καθαρίστρια μέσα από τη φυλακή



ΔΗΜΟΦΙΛΗ