ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο πήρε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου

Εξιτήριο πήρε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου πήρε εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης CNN Greece

Εξιτήριο από τον Ερυθρό Σταυρό, στον οποίο μεταφέρθηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων σε εστιατόριο των Εξαρχείων, πήρε ο Βασίλης Οικονόμου λίγο μετά τη 01.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Ερυθρό Σταυρό, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «στημένη επίθεση», ενώ αποκάλυψε ότι την ώρα που οι κρανοφόροι έφευγαν από το σημείο της επίθεσης, τον απείλησαν ότι αν επισκεφθεί ξανά τα Εξάρχεια, θα τον εκτελέσουν.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι όπως και ο ίδιος ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε, στα Εξάρχεια βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο...

«Ήρθαν δέκα «κύριοι με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαρούν. Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Οικονόμου και συνέχισε λέγοντας ότι «στα Εξάρχεια είναι το γραφείο μου. Εδώ μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπούν όχι τον βουλευτή, αλλά κάθε άνθρωπο».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υποστήριξε ότι οι κρανοφόροι «ήρθαν επί τούτου. Μόλις δέκα λεπτά είχα καθίσει».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι θλαστικά.

Κλείνοντας και κληθείς να στείλει ένα μήνυμα έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε, ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε:

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να τοκαταλάβουν όλοι και πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση, ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ