Άλλαξε γνώμη ο Βαρθολομαίος: Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Δημήτριος Αμερικής
Παράταση πήρε η παραμονή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να άλλαξε γνώμη και να μην βάζει τελικά την υπόθεση αποπομπής του Δημήτριου Αμερικής σε ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνέρχεται από σήμερα, Τρίτη, έως τις 29 Νοεμβρίου στο Φανάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πατριάρχη έπαιξε η παρέμβαση στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενειακών κύκλων οι οποίοι πιέζουν ώστε ο αντικαταστάτης του Δημήτριου να προέρχεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής .
Μάλιστα, τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής φέρεται να εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για το ενδεχόμενο τη θέση του Δημητρίου να πάρει για ένα χρονικό διάστημα έως την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου τοποτηρητής - ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης έχει καλέσει δυο φορές εν Συνόδω τον 90χρονο Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του αλλά και τις δυο ο Αμερικής αρνήθηκε προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει ακόμη πολλά προσφέρει από την θέση του.
Φαρμακείο αυτοκινήτων: Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών από 1η Ιανουαρίου 2027
00:30
Ο Ρονάλντο επιστρέφει στην Εθνική Πορτογαλίας - Η πρώτη δήλωση μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του
23:59
KKE για συλλαλητήριο στην Αθήνα: Μήνυμα εναντίωσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ
23:50
Ρούμπιο: Τι θα πει στην ομιλία του στην Πνύκα - Αναφορές στην αρχαία Ελλάδα με φόντο την Ακρόπολη
23:42