ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η εκδικάζεται το αίτημα αναστολής της ποινής της καθαρίστριας

Σήμερα η εκδικάζεται το αίτημα αναστολής της ποινής της καθαρίστριας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σήμερα εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το αίτημα αναστολής της ποινής της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε μάλιστα να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με νομικούς κύκλους, φορείς αλλά και απλούς πολίτες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σκεπτικό της απόφασης και την αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στη γυναίκα.

Όπως είπε η ίδια η γυναίκα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου: «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα, όπως εγώ» είπε η ίδια.

«Είναι στη φυλακή, σε άθλια κατάσταση»: Γολγοθάς καθαρίστριας για μια τάξη του δημοτικού

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 53χρονη γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε στις δικαστικές αίθουσες, κατέθεσε το παραποιημένο πιστοποιητικό σε διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για πρόσληψη τακτικού προσωπικού για θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού στον Βόλο.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το ΔΣ του σταθμού προχώρησαν στη συνέχεια στον διορισμό της γυναίκας.Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 53χρονη είπε στο Δικαστήριο ότι ήταν σε απελπιστική κατάσταση εκείνη την εποχή.

«Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι, όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ζήτησε από το Δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ