ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής για την καθαρίστρια

Αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής για την καθαρίστρια
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Την αναίρεση της ποινής για την καθαρίστρια αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, βάζοντας ένα τέλος στον Γολγοθά της 53χρονης που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή κατέθεσε πλαστό πτυχίο Δημοτικού για να προσληφθεί σε δημοτικό παιδικό σταθμό. 

Η 53χρονη, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, θα αφεθεί ελεύθερη με αναστολή.

Η απόφαση του Εφετείου Λάρισας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους. Στο πλευρό της καθαρίστριας βρέθηκε σήμερα και η κόρη της, που στο άκουσμα της απόφασης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε μάλιστα να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Η καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με νομικούς κύκλους, φορείς αλλά και απλούς πολίτες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σκεπτικό της απόφασης και την αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στη γυναίκα.

Όπως είπε η ίδια η γυναίκα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου:

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα, όπως εγώ».

«Ντρέπομαι, αλλά το έκανα για τα παιδιά μου» δηλώνει η 53χρονη καθαρίστρια μέσα από τη φυλακήΤο χρονικό της υπόθεσης

Η 53χρονη γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε στις δικαστικές αίθουσες, κατέθεσε το παραποιημένο πιστοποιητικό σε διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για πρόσληψη τακτικού προσωπικού για θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού στον Βόλο.

Το πιστοποιητικό αυτό έγραφε ότι είχε ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μέχρι την Ε' Δημοτικού.

«Είναι στη φυλακή, σε άθλια κατάσταση»: Γολγοθάς καθαρίστριας για μια τάξη του δημοτικού

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το ΔΣ του σταθμού προχώρησαν στη συνέχεια στον διορισμό της γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ