ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 28 Νοεμβρίου: Πορείες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία 28 Νοεμβρίου: Πορείες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας. 

Το ΠΑΜΕ είχε δώσει «ραντεβού» στις 10:00 στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της σημερινή απεργιακής κινητοποίησης με βασικά αιτήματα την αύξηση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Η ΓΣΕΕ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λόγω των δύο πορειών θα κλείσουν σταδιακά κεντρικοί δρόμοι του κέντρου.

Να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει «παραλύσει» σήμερα, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για το τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Τα λεωφορεία προχωρούν σε στάσεις εργασίας. Τα δρομολόγια τους, συγκεκριμένα, διεξάγονται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, όμως, τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία έχει κατέλθει και η ΠΝΟ και οι τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ