ΕΛΛΑΔΑ

Η 53χρονη καθαρίστρια μετά την αποφυλάκιση: «Θα ψάξω για δουλειά, δεν τη φοβάμαι»

Η 53χρονη καθαρίστρια μετά την αποφυλάκιση: «Θα ψάξω για δουλειά, δεν τη φοβάμαι»
Eurokinissi

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/11), από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο η οποία πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να εργαστεί σε παιδικό σταθμό.

Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε αποφασίσει την άμεση αποφυλάκισή της μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της από τον Άρειο Πάγο.

Η 53χρονη γυναίκα, πέρασε περίπου ένα μήνα στη φυλακή προτού αποφυλακιστεί και εμφανώς ανακουφισμένη από την εξέλιξη των πραγμάτων, ευχαρίστησε όλους όσοι τάχθηκαν στο πλευρό της.

katharistria

(Πηγή tvstar.gr)

Πλέον μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της. Ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της καθώς πέρα από την καταδίκη που της επιβλήθηκε για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, βρίσκεται ουσιαστικά στο «μηδέν». καθώς όσα ένσημα μάζεψε τα είκοσι χρόνια που εργαζόταν θεωρούνται άκυρα.

«Την πράξη μου την παραδέχθηκα. Ψυχολογικά και σωματικά ήμουν χάλια. Δεν το είχα ξαναζήσει και φοβόμουν τι θα αντιμετωπίσω. Τρέμω ολόκληρη. Μου στάθηκαν κάποια κορίτσια. Ήταν συνέχεια δίπλα μου, μού λέγανε κάνε υπομονή. Ήμασταν εννέα αδέλφια, οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας μεγαλώνουν. Μας έστειλαν στο ορφανοτροφείο. Δούλεψα. Πολύ μικρή γνώρισα το σύζυγό μου, μού έδωσε αγάπη και οικογένεια που δεν είχα ποτέ. Όλη μου την αγάπη την έδωσα στα παιδιά μου. Όπως την στερήθηκα εγώ από την ορφάνια, το ορφανοτροφείο που δεν πέρασα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε της έλειψαν πολύ τα παιδιά της και ο άντρας της. «Είπα στα παιδιά μου μετά την απόφαση να κάνουν υπομονή. Να μην κλαίνε, να μην ντρέπονται και όλα θα πάνε καλά. Είναι δίπλα μου και δεν ντρέπονται. Μου λέγανε μαμά σ' αγαπάμε και δεν ντρεπόμαστε. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Είναι λίγο το ευχαριστώ που με συγχώρησαν, ειδικά οι μαμάδες. Τα χέρια μου έχουν κάλους από τη σφουγγαρίστρα- 20 χρόνια, από το 1996».

Όσον αφορά στην εμπειρία της στη φυλακή η 53χρονη ανέφερε: «Έβγαλα την έκτη τελικά και συνέχισα το γυμνάσιο στη φυλακή και θα συνεχίσω. Θα αγκαλιάσω τώρα τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Πλέον θα είμαι πιο προσεχτική. Θα γίνω καλύτερος άνθρωπος γιατί η φυλακή είναι σκληρή. Πρέπει οι δικαστές να βλέπουν πιο ανθρώπινα. Γνώρισα πολλά κορίτσια μέσα, που πιθανόν να έχουν αδικηθεί. Θα ψάξω να βρω δουλειά. Δεν φοβάμαι τη δουλειά!».



Σε άλλη συνέντευξή της, στον ΑΝΤ1, η 53χρονη δήλωσε «χαρούμενη και δικαιωμένη» και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της, αλλά και «όλον τον κόσμο που με στήριξε ηθικά και ψυχολογικά και με συγχώρεσε γι’ αυτό που έκανα».

Ερωτηθείσα αν έχει μετανιώσει για την πράξη της, η ίδια τόνισε: «μετάνιωσα γι’ αυτό που έκανα, αλλά δεν μετανιώνω που μεγάλωσα δύο σωστά παιδιά».

Πλέον επιστρέφει στην οικογένειά της και δηλώνει πως θα συνεχίσει το γυμνάσιο και θα ψάξει για μία νέα δουλειά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ