ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Καθοριστικά για το θάνατό του τα χτυπήματα στο κεφάλι

Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Καθοριστικά για το θάνατό του τα χτυπήματα στο κεφάλι
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πόρισμα για την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε ο ιατροδικαστής - τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του άτυχου 33χρονου.


Καθοριστικά για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι την ώρα που βρισκόταν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλαδστώνος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη.

«Γνωρίζουμε το μηχανισμό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ήταν οι πολλαπλές σοβαρές κακώσεις στην κεφαλή του. Δεν διαπιστώθηκε προϋπάρχουσα καρδιακή παθολογία. Δεν διαπιστώθηκε χρήση ουσιών. Πρώτα συνέβη η ισχαιμία και μετά το πνευματικό οίδημα», είπε χαρακτηριστικά στον News 24/7 στους 88,6, το πρωί της Παρασκευής ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαντίρης είχε τονίσει και πριν από μερικές ημέρες πως δεν εντοπίστηκε καμία τοξική ουσία στον Ζακ Κωστόπουλο.

Σημείωνε πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.

«Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει», είχε πει ο ιατροδικαστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ