Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι προβλέπει ο νόμος για τους εξαπατηθέντες
Απαντήσεις στα ερωτήματα όσων άφησαν ενέχυρο προσωπικά τους αντικείμενα σε ένα από τα ενεχυροδανειστήρια που ανήκουν στα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού δίνει ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.
Ο κ. Μαντάς, απαντώντας στις ερωτήσεις της ΕΡΤ, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι εξαπατηθέντες του μεγάλου κυκλώματος, τόνισε πως ο μόνος δρόμος είναι ο δικαστικός.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος σημείωσε πως οι ενδιαφερόμενοι που άφησαν κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο σε ενεχυροδανειστήριο και έλαβαν νόμιμο παραστατικό δικαιούνται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να τους επιστραφεί αυτό που έδωσαν ή να λάβουν την αξία του σε χρήματα.
Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τι απαντά ο Μένιος Φουρθιώτης για την εμπλοκή του ονόματός του
Ωστόσο, ο κ. Μαντάς επεσήμανε πως αν κάποιος ιδιοκτήτης αναγνωρίζει παραδείγματος χάριν ένα ρολόι ή ένα δαχτυλίδι που άφησε ενέχυρο και απευθυνθεί στην αστυνομία για να το πάρει πίσω δεν θα του το δώσουν, καθώς έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία και η αστυνομία δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.
«Από τη στιγμή που έχει σχηματιστεί ποινική διαδικασία η δικαστική εμπλοκή είναι μονόδρομος», είπε ο δικηγόρος στην δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται η αστυνομική αρχή να αποδώσει κανένα αντικείμενο».
«Τη διαχείριση δεν την έχει η αστυνομία, η αρμοδιότητα βρίσκεται στην δικαστική αρχή», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως ο γνωστός ενεχυροδανειστής που είναι μέλος του μεγάλου κυκλώματος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, όμως, πήρε προθεσμία λίγων ημερών.
Υπόμνημα Αβραμόπουλου στη Βουλή: «Δεν έχω καμία σχέση με τις παράνομες πράξεις»
11:40
Σενάρια για αύξηση ακόμα και 80% στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τι εξετάζεται για το επίδομα
11:32
Ιεράπετρα: Eπιχείρηση απομάκρυνσης πυρομαχικών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τον βυθό
11:19
Χωρίς αναβολή οι άρσεις ασυλίας Αβραμόπουλου και Κωνσταντοπούλου – «Όχι» Κακλαμάνη στα αιτήματά τους
11:16