ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών από το κλειστό του Ταε κβον ντο

Ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών από το κλειστό του Ταε κβον ντο

Από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του κλειστού γηπέδου Τάε Κβον Ντο από τους μετανάστες.

Μπορεί από χθες να ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γ. Μουζάλα πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, θα μεταφερθούν στο γήπεδο χόκεϊ εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο η απομάκρυνση τους έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τον χώρο του Ελληνικού να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μετανάστες, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης το πρωί.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι μετανάστες από το Μαρόκο έχουν απομακρυνθεί από το Τάε κβον ντο και κάποιοι μάλιστα με κλούβες της αστυνομίας για την Κόρινθο.

Όπως δήλωσαν μετανάστες, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Τετάρτης, έφτασαν στο κλειστό γήπεδο τρεις κλούβες ενώ αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο Τάε Κβον Ντο και άρχισαν να τους ρωτούν τις χώρες προέλευσής τους.

Αμέσως μετά, η αστυνομία άρχισε να επιβιβάζει τους Μαροκινούς στις κλούβες των μεταγωγών, αλλά ούτε αυτή τη φορά τους ενημέρωσε για το πού θα οδηγηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υλικές ζημιές (σπασμένα καζανάκια, τζάμια, σκουπίδια, απολύμανση και καθαρισμός θα κοστίσουν 18.000 €).

Την ίδια ώρα λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι και ενώ το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο αδειάζει, πούλμαν μετέφερε περίπου 60 πρόσφυγες από την Ειδομένη σε αυτό.

Από αύριο η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση πρέπει να παραδοθεί στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ), αφού το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν στο συγκεκριμένο γήπεδο πανευρωπαϊκοί αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ