Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων
Συγκέντρωση πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία τους και που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το υπουργείο έχει διαβεβαιώσει εξ αρχής ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, παρ'όλα αυτά, οι μαθητές ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις.
Τα 15μελή Συμβούλια των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και απαιτούν την άμεση απόσυρση των άρθρων που, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «μας κόβουν τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε» και επαναλαμβάνουν το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης.
Βρετανία: Αβάσιμος ο ισχυρισμός της Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
20:30
Θεοδωρικάκος: Καλά νέα τα 400 εκατ. για την βαριά βιομηχανία και η αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
20:20
Δεκάδες χιλιάδες κλήσεις μοίρασε η Τροχαία το τριήμερο των Αποκριών για ταχύτητα και αλκοόλ
20:11
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου - Δεκτή η απομάκρυνσή της από τον Μακρόν
20:00