ΕΛΛΑΔΑ

Το Καρπενήσι των χιονισμένων βουνοκορφών

Το Καρπενήσι των χιονισμένων βουνοκορφών

Μέρος παραμυθένιο, γεμάτο επιβλητικές βουνοκορφές και καταπράσινη βλάστηση με φαράγγια και λίμνες που ερεθίζουν το μάτι, το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείες προορισμούς σε όλη τη διάρκεια του χρόνου έχοντας διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Η διαδρομή δεν είναι η ευκολότερη ελέω των δεκάδων στροφών που θα συναντήσει ο οδηγός στο δρόμο του αλλά η αποζημίωση που λαμβάνει από το πανέμορφο τοπίο γύρω του φθάνει και περισσεύει για να μην μείνει παραπονεμένος.

Η πόλη διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μεγάλη ιστορικότητα καθώς διαθέτει "Μουσείο Καρπενησίου" ενώ και στα γύρω χωριά είναι ιδιαιτέρως αναπτυγμένο το λαογραφικό στοιχείο.

Στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου λειτουργεί το παγοδρόµιο του δήµου στο πλαίσιο των "Γιορτών του χειµώνα", ψυχαγωγώντας µικρούς και µεγάλους για έναν ολόκληρο µήνα.

Σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μονή Προυσσού, ένα εκπληκτικό μοναστήρι χτισμένο σε επιβλητικό τοπίο που ορίζεται από μια βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρήστού. Παράλληλα, 11 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς και το διασηµότερο φαράγγι του νοµού που δεν είναι άλλο από το Πανταβρέχει, µεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ