ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαετή κάθειρξη με αναστολή για στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη

Δεκαετή κάθειρξη με αναστολή για στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον κ. Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν οκτώ έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.

Για την υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι υπόλογοι για καταπάτηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β' Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από οκτώ έως δέκα χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών καταδικάστηκε επίσης η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον κ. Ρέστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι' αυτήν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ