ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη!

Ξεκίνησαν τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη!
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Γράμματα γεμάτα από ευχές και όνειρα, γραμμένα όχι μόνο από παιδικά χεράκια αλλά και από μεγαλύτερους σε ηλικία, έχουν αρχίσει να καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με τελικό παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη.

Μέσα από τα χιλιάδες γράμματα που τοποθετούνται στα ειδικά, κόκκινα, γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ, πέρα από τα δώρα που ζητά το κάθε παιδί μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο αποστέλλονται περίπου 120.000 – 140.000 γράμματα με αποδέκτη τον αγαπημένο Άγιο.

Ο κύριος όγκος των γραμμάτων αναμένεται να σταλεί στα μέσα του Δεκέμβρη, ωστόσο υπήρχαν και κάποια παιδιά ιδιαίτερα βιαστικά και ανυπόμονα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη που έστειλε ένα παιδί από την Κατερίνη εδώ και αρκετό καιρό και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου.

«Ξεκίνησαν να έρχονται κάποια γράμματα. Το πρώτο που λάβαμε ήταν από την Κατερίνη στα τέλη του Νοέμβρη. Το παιδί είχε γράψει άψογα όλα τα στοιχεία του στον φάκελο κι επειδή ήταν το πρώτο του δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας των ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης.

Εκτός από τα μεμονωμένα γράμματα, στα ΕΛΤΑ παραλαμβάνουν φακέλους που περιέχουν δεκάδες αποστολές, διότι τα παιδιά αποφασίζουν να γράψουν γράμμα μέσα στη σχολική αίθουσα, παρουσία του δασκάλου τους και στη συνέχεια να τα στείλουν ομαδικά.

«Ο κύριος όγκος των γραμμάτων έρχεται μετά τις 10 – 15 Δεκέμβρη με κοντέινερ από όλη την Ελλάδα. Αρκετές φορές τα γράφουν ανά τάξεις και μας έρχεται ένα πακέτο με 30 γράμματα. Από ένα νησί είχαν έρθει 60 γράμματα μαζεμένα. Εμείς στο κάθε γράμμα θα στείλουμε ξεχωριστή απάντηση κι ένα μικρό δωράκι», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Σε όλη την επικράτεια έχουν ήδη τοποθετηθεί 100 κόκκινα, γιορτινά, γραμματοκιβώτια, ωστόσο τα γράμματα μπορούν να ταχυδρομηθούν και μέσω των κίτρινων γραμματοκιβωτίων. Οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ συνιστούν να γράφονται σωστά τα στοιχεία του αποστολέα για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γράμματα.

901787


Πηγή: EUROKINISSI/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Παράλληλα, φέτος έχει δημιουργηθεί για πρώτη χρονιά η ιστοσελίδα https://hohoho.elta.gr, όπου τα παιδιά μπορούν να δουν βίντεο για το πώς ακριβώς θα γράψουν το γράμμα τους, μπορούν να εκτυπώσουν γιορτινά επιστολόχαρτα και να παίξουν online χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ