ΕΛΛΑΔΑ

Επετειακή εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ

Επετειακή εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλάει στην ειδική εκδήλωση για τα 110 χρόνια παρουσίας του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιστορία των 110 χρόνων ύπαρξης του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του αρχαιότερου εν ζωή ειδησεογραφικού οργανισμού με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία παράλληλη με τη νεότερη ιστορία της χώρας, τιμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Έναν δημόσιο φορέα "υψηλού κύρους και επαγγελματισμού" χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, "ένας ολόκληρος αιώνας και επιπλέον δέκα χρόνια συνεχούς δραστηριότητας είναι πραγματικά πάρα πολύς καιρός. Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κάποιος πόσο πολύ έχει αλλάξει η ενημέρωση μέσα σε αυτό το διάστημα. Από την εποχή του τηλέγραφου, μέχρι τη σημερινή διαδικτυακή εποχή, το Αθηναϊκό Πρακτορείο δίνει τη μάχη της έγκαιρης, πλήρους και, προπαντός, αξιόπιστης ενημέρωσης. Το κατάφερε γιατί είναι ένας δημόσιος φορέας υψηλού κύρους και επαγγελματισμού. Εύχομαι πολλά ακόμα χρόνια προσφοράς και συνέχειας στην ιστορική αυτή διαδρομή. Και στους εργαζόμενους, δύναμη και υγεία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επισήμανε ότι "είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι είδηση δεν είναι απλώς η πληροφορία. Η είδηση είναι πρώτα και κύρια το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και αυτή την αποστολή υπηρετεί διαχρονικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ". Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ "ένα οχυρό αξιοπιστίας", καθώς "η ένδειξη - όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- αποτελεί και θα αποτελεί σφραγίδα εγκυρότητας και προστασίας των πολιτών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, εξήγησε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο κύριος πάροχος πολυμεσικού ειδησεογραφικού περιεχομένου προς τα ελληνικά ΜΜΕ και παρέχει το 90% όλων των ειδήσεων στο διαδίκτυο. Διαθέτει στους συνδρομητές του καθημερινά πάνω από 500 ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες. Επίσης, παράγει εξειδικευμένο πολυμεσικό περιεχόμενο για διαδικτυακά ΜΜΕ, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμογές έξυπνων συσκευών και δημόσιες οθόνες.

Οι στόχοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως τους υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία και να προβάλει με αντικειμενικό τρόπο τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ