ΕΛΛΑΔΑ

Βουβό πένθος στο μνημόσυνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Βουβό πένθος στο μνημόσυνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες
Eurokinissi

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, στις 11:00 ώρα Αλβανίας, το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Ακολούθως, οι πολίτες που επέβαιναν σε αυτά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής της 'Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα 'Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ