ΕΛΛΑΔΑ

Κατέληξε το προσφυγάκι που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα στη Μυτιλήνη

Κατέληξε το προσφυγάκι που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα στη Μυτιλήνη
Φωτογραφία από το κέντρο φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, στις 13 Νοεμβρίου 2015 EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Ένα τετράχρονο κοριτσάκι προσφυγάκι από τη Συρία έχασε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο τη μάχη με το θάνατο. Όπως έγινε γνωστό μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με συμπτώματα υψηλού πυρετού και αιμορραγικό εξάνθημα σε όλο του το σώμα. Σε πολύ λίγη ώρα κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος του οφείλεται σε σηψαιμία που προήλθε από μορφή οξείας μικροβιακής μηνιγγίτιδας.

Το άτυχο κοριτσάκι μαζί με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και οι γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια.

Εκεί, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο ανταποκριτής του Στρατής Μπαλάσκας, το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής, ο οποίος κατέγραψε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί), δίνοντας αντιπυρετική αγωγή, καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του.

Όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, προκειμένου να διανυκτερεύσουν στον προκατασκευασμένο οικίσκο και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Γύρω στα μεσάνυχτα, οι γονείς του παιδιού διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μετέφεραν το κοριτσάκι τους στο ιατρείο, όπου το εξέτασε πιστοποιημένος γιατρός.

Αυτός έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά του παιδιού και της οικογένειας του στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, πράγμα το οποίο και έγινε αμέσως, πλην όμως το παιδί κατέληξε.

Στην οικογένεια του άτυχου προσφυγόπουλου δόθηκε προληπτικά αντιβίωση, ενώ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, αλλά και στο Κέντρο της Μόριας από νωρίς το πρωί, ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα απολύμανσης, καταλήγει το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ