Ιωάννινα: «Στα μαλακά» οι οπλίτες που πέταξαν ζωντανό σκύλο στο γκρεμό και το τράβηξαν βίντεο
Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου από οπλίτες σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στο τέλος του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι δύο οπλίτες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή το Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται τέλος ότι οι τρεις στρατιώτες είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
Φουά γκρα, ζωντανά δελφίνια και φρυγανιέρες: Κίνα και ΗΠΑ μειώνουν τους δασμούς σε εμπορεύματα
23:56
Ο Πούτιν αυξάνει κατά χιλιάδες τον αριθμό των στρατιωτικών που υπηρετούν στον ρωσικό στρατό
23:47
Τραμπ για Ιράν: Οι ΗΠΑ θα κερδίσουν τον πόλεμο αυτόν «πολύ σύντομα»
23:38
Πλάκα: Η 78χρονη έψαχνε τεχνικό για έλεγχο της εγκατάστασης στον δεύτερο όροφο
23:28