Ιωάννινα: «Στα μαλακά» οι οπλίτες που πέταξαν ζωντανό σκύλο στο γκρεμό και το τράβηξαν βίντεο
Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου από οπλίτες σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στο τέλος του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι δύο οπλίτες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή το Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται τέλος ότι οι τρεις στρατιώτες είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Υποχρεωτική αποστρατεία έξι ανώτατων στελεχών λόγω 35ετίας
13:03
Θεσσαλονίκη - FlyOver: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (pics&vidsd)
12:59
Μητσοτάκης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ: Επιτυχίες να έχουμε πάντα - Δείτε φωτογραφίες
12:49
Επεισόδιο on air ανάμεσα σε Τζάκρη και Λαζαρίδη για την Καρυστιανού: Αποχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ
12:45