Ιωάννινα: «Στα μαλακά» οι οπλίτες που πέταξαν ζωντανό σκύλο στο γκρεμό και το τράβηξαν βίντεο
Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδικάστηκε η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου από οπλίτες σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στο τέλος του 2017.
Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρά το γεγονός ότι εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι δύο οπλίτες τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή το Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται τέλος ότι οι τρεις στρατιώτες είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.
Ευρωπαίοι ηγέτες στο Κίεβο για την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας - Η ΕΕ ενέκρινε επιπλέον 6,1 δισ.
09:43
Ρωσία: Νεκρά δύο παιδιά από επίθεση ουκρανικών drones - Πλήγμα της Μόσχας σε δεξαμενόπλοιο
09:37
Χερσαίος αποκλεισμός, δασμοί: Τι μορφή μπορεί να έχουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν
09:27
Σάλος στην Κίνα - Ερευνά τη χρήση φορμαλδεΰδης για τη διατήρηση της φρεσκάδας στα λάχανα
09:23