ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία και βιασμό της Ελένης Τοπαλουδη από κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα.

Με παραγγελία της σε εισαγγελικό λειτουργό, η κ. Δημητρίου ζητεί να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγελτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

Τι λέει για τα περί βιασμού ο Ευαγγελισμός

Στα περί βιασμού του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνας -κάτι που έχει διαψευσθεί και από τον υπουργό Δικαιοσύνης- απάντησε σήμερα και η διοικήτρια του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», κ. Νάσια Μητσάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ” ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ»

Τι ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα

Τη δική τους εκδοχή για όλα όσα διαδραματίστηκαν στις φυλακές Αυλώνα με θύμα τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη δίνουν οι κρατούμενοι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως γράφουν οι κρατούμενοι, ο 19χρονος «δεν έπαθε τίποτα» ενώ τονίζουν ότι οι φήμες για βιασμό είναι παντελώς ψευδείς.

«Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή».

Στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η σωφρονιστική υπηρεσία δεν είχε καμία σχέση ούτε κάλυψε το περιστατικό.

«Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξ’ αρχής σε απομονωμένο χώρο» όπως λένε οι κρατούμενοι, και συνεχίζουν: «Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ