ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος και όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος και όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Αποφυλακίζονται οι προφυλακισθέντες για την υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού», μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Το «πράσινο φως» για την ελευθερία τους δίνει με το βούλευμά του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους 6 επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι αλλά χωρίς εγγυοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της αποφυλάκισης των οκτώ, που κρατούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας, για την υπόθεση της είχε ταχθεί και η εισαγγελέας, μερικές μόλις ημέρες μετά τη ξεκάθαρη θέση της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς περί άρσης της προσωρινής κράτησης των κατηγορούμενων.

Όπως είναι γνωστό, η δικαστική λειτουργός με βάση το έγγραφο της ΑΑΔΕ που ετέθη υπόψη της, έκρινε ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως», καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Η ανακρίτρια είχε ζητήσει μάλιστα την έγγραφη συναίνεση της Εισαγγελίας, η οποία δεν δόθηκε και για το λόγο αυτό οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προχώρησαν στην υποβολή αιτήσεων για την αποφυλάκιση των εντολέων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ