ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς του: Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς του: Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι
eurokinissi

Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις 186 ημέρες ομηρίας του, προχώρησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο επιχειρηματίας που καταθέτει την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, μίλησε για τις συνθήκες κράτησής του αλλά και για το προφίλ των απαγωγέων του.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησής του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου και οι υπόλοιποι δικαστές του απηύθυναν πολλές ερωτήσεις. Σε μια από αυτές ρωτήθηκε για το πώς του συμπεριφέρθηκαν οι κατηγορούμενοι.

«Ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες», απάντησε ο επιχειρηματίας.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ο κ. Λεμπιδάκης περιέγραψε αναλυτικά την ενέδρα που του έστησαν οι απαγωγείς, τα κρησφύγετα, τον βαρύ οπλισμό και τις κουκούλες που φορούσαν οι δράστες καθώς και ότι του έδειξαν χειροβομβίδα και καλάσνικοφ προκειμένου να του κάμψουν το ηθικό. «Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι», υποστήριξε στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας «πιστεύω ότι θα υπάρξει Δικαιοσύνη με την ασπίδα της κοινωνίας».

Μέχρι και οι δικαστές έγιναν μάρτυρες της μεγαλοψυχίας που επιδεικνύει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης λέγοντας του «είστε δυνατός άνθρωπος και αντέξατε» για να απαντήσει ο ίδιος ότι «ο άνθρωπος προσαρμόζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ