ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή της δίκης για την απαγωγή Λεμπιδάκη μετά το ξέσπασμα του 45χρονου κατηγορούμενου

Διακοπή της δίκης για την απαγωγή Λεμπιδάκη μετά το ξέσπασμα του 45χρονου κατηγορούμενου
Φωτογραφία αρχείου / Μέτρα ασφαλείας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης αναγκάστηκε να διακόψει -για να ηρεμήσουν τα πνεύματα- μετά το ξέσπασμα του 45χρονου κατηγορούμενου επιχειρηματία, στη δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Επί τέσσερις μήνες, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ήταν ακροβολισμένοι στην Εθνική Οδό από το Ρέθυμνο προς το Ηράκλειο, καθώς από εκεί είχε διαπιστωθεί ότι αποστέλλονταν τα μηνύματα των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, στις 6 Ιουλίου, από τις 23.05 έως τη 01.10 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την 20η επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη, έγινε αποστολή έξι μηνυμάτων, με ενεργοποίηση τριών κεραιών από το Πάνορμο ως τις Σίσσες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν για πρώτη φορά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας το κινητό από το οποίο «έφευγαν» τα μηνύματα προς την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Είχαν ήδη δει αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εθνική Οδό, επί ώρα και «κλείδωσαν» ότι ήταν σίγουρα αυτό όπου βρισκόταν το επίμαχο κινητό, όταν το όχημα μπήκε για λίγο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στη Σκεπαστή.

Μετά, στην έξοδο προς την Εθνική, το όχημα σταμάτησε η Τροχαία, για να μην αποκαλυφθεί ο στενός κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσε την υπόθεση της απαγωγής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο επονομαζόμενος «παππούς», ο 24χρονος Σφακιανός και ο 45χρονος επιχειρηματίας. Οι άνδρες της Τροχαίας, στον έλεγχο που έκαναν, δεν βρήκαν καμία συσκευή κινητού τηλεφώνου, εκτιμώντας ότι το είχαν «ξεφορτωθεί» νωρίτερα.



Οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί «σκάναραν» την ευρυτερη περιοχή, ώσπου εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο κατεστραμμένο. Η εκτίμηση του αστυνομικού, καταθέτοντας στο Δικαστήριο, ήταν πως είχε καταστραφεί σκόπιμα.

Δυστυχώς δεν βρέθηκε η κάρτα sim, κάτι που θα έδινε κατατοπιστικά στοιχεία. Αργότερα όμως, σε κομμάτι της συσκευής βρέθηκε αποτύπωμα του 24χρονου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους στον αστυνομικό, με τους δικηγόρους του 45χρονου επιχειρηματία να ρωτούν αν ο ίδιος πήγε στο σπίτι για να τον συλλάβει. Ακολούθησε ξέσπασμα του 45χρονου επιχειρηματία, ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου».

«Λέτε ψέματα, είμαι άδικα μέσα 14 μήνες» - είπε ο 45χρονος, ενώ απευθυνόμενος στους δικηγόρους, ρωτούσε «Γιατί δε μιλάτε; Έχετε εξάρτηση από την αστυνομία;». Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα του που βρίσκεται η κάρτα sim, προσθέτοντας σε έξαλλη κατάσταση, πως «η αστυνομία θέλει να κάνει σενάρια ματαιοδοξίας».

Η έδρα διέκοψε τη δίκη για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα, ενώ βλέποντας την οξύτατη αντίδραση του συγκατηγορούμενού του, ο 24χρονος Σφακιανός, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους χαρακτήρισε «λαμόγια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ