Συνολάκης: Ηφαιστειακή έκρηξη και τσουνάμι σαν της Ινδονησίας θα γίνει και στη Σαντορίνη
Για την τεράστια καταστροφή στην Ινδονησία και το φονικό τσουνάμι μίλησε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης.
«Η ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το τσουνάμι είναι αυτού του είδους που μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια στη Σαντορίνη και να προξενήσει μια υποθαλάσσια κατολίσθηση», εξήγησε στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ».
«Κάποια στιγμή και η νέα Καμένη θα σηκωθεί προς τα πάνω, θα κάνει έκρηξη και οι κατολισθήσεις θα κάνουν τσουνάμι», είπε ο κ. Συνολάκης.
Κατά τον ίδιο «δεν υπάρχει δικαιολογία ότι ήταν απροετοίμαστοι στην Ινδονησία. Το ηφαίστειο ήταν ενεργό εδώ και μήνες. Υπάρχουν και φωτογραφίες από τις εκρήξεις του».
Σύμφωνα με τον ίδιο «όλες οι παράκτιες περιοχές στα στενά έπρεπε να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Κατά τον κ. Συνολάκη όλα ξεκινούν ότι οι άνθρωποι δεν σκέφτονται το χειρότερο δυνατό σενάριο. «Οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές. Ήταν βράδυ και κανείς δεν μπορούσε να δει τις διαφορές στη στάθμη της θάλασσας και έτσι να καταλάβει ότι έρχεται τσουνάμι».
Αλλαγές στα ταξίδια εντός Ευρώπης: Τέλος στις σφραγίδες - Τι ισχύει για τα βιομετρικά στοιχεία
03:00
Youth Pass: Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ - Πoύ μπορούν να χρησιμοποιηθούν
02:00
Έρχονται οι «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς γίνεται η εγγραφή
01:00
Νέα δράση απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ: Επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
00:30