ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Ποιο ήταν το κύκλωμα που δρούσε στην ΑΣΟΕΕ – Αποκαλυπτικός διάλογος

Αποκλειστικό: Ποιο ήταν το κύκλωμα που δρούσε στην ΑΣΟΕΕ – Αποκαλυπτικός διάλογος
EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μια καλοκουρδισμενή επιχείρηση με άψογο σχεδιασμό και διακριτούς ρόλους ήταν η σπείρα που είχε απλώσει τα «δίχτυα» της γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων και πουλούσε από ναρκωτικές ουσίες μέχρι λαθραία τσιγάρα και έκανε παρεμπόριο προϊόντων.

Το CNN Greece αποκαλύπτει λεπτομέρειες της δομής της σπείρας με το βασικό πυρήνα δράσης, τους διακινητές, τους τσιλιαδόρους και τους πωλητές στους πάγκους.

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως άνδρες, δραστηριοποιούνταν καθημερινά, κυρίως στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (τσάντες, πορτοφόλια, παπούτσια και κάρτες sim). Οι περισσότεροι από αυτούς κατά μήκος της οδού Πατησίων έξω από της ΑΣΟΕΕ.

Τουλάχιστον 8 άτομα, κυρίως άνδρες, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Τα περισσότερα, επίσης, μπροστά από το Πανεπιστήμιο.

Τουλάχιστον 4 άτομα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη) τις περισσότερες φορές στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου. Ένας από τους τέσσερις, σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα και συνήθως μετά τις 6 το πρόγευμα, είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί από την έρευνα τους διαπίστωσαν ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών που διακινούνταν, αποθηκεύονταν σε εσωτερικό χώρο της σχολής σε ένα ημιπροαύλιο, κοντά στην κεντρική πύλη, ενώ λίγο πριν τη διάθεση των ναρκωτικών μέλη της ομάδας αποθήκευαν τις ποσότητες στο στόμα τους.

Τουλάχιστον έξι άτομα είχαν το ρόλο των τσιλιαδόρων σε καθημερινή βάση. Σημεία ήταν η οδοί Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνύ και Πατησίων και Αντωνιάδου. Σε περίπτωση που εμφανίζονταν αστυνομικοί τοποθετούσαν τα τσιγάρα και τα μαϊμού εμπορεύματα στο εσωτερικό της σχολής, ενώ μέσα στο πανεπιστήμιο έμπαιναν και οι διακινητές των ναρκωτικών.

Ο βασικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης, όπως κατάφερε να ταυτοποιήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, είχε βασική δραστηριότητα από Δευτέρα έως Παρασκευή και ωράριο από τις 08:30 έως τις 17:00 για το παρεμπόριο, ενώ η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έφτανε μέχρι και τις 20:30 το βράδυ. Το εμπόριο των ναρκωτικών, όμως, έφτανε μέχρι και τις 01:30 τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει μέσα από τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μελών της έσπειραν τις συνεννοήσεις για το πώς έφταναν στην Αθήνα τα προϊόντα μαϊμού. Έναν τέτοιο διάλογο παρουσιάζει το CNN Greece.

Αρχηγικό μέλος: «Θέλω HER... τη χρυσή και βάλε και πέντε κομμάτια ασημί»

Μέλος σπείρας: «Πόσα κομμάτια ασημί; 5»

Αρχηγικό μέλος: «Ναι, βάλε ασημί και χρυσές. Αν έχεις χρυσές. Αν έχεις μαύρη βάλε μια μαύρη».

Μέλος σπείρας: «Πόσα κομμάτια να βάλω συνολικά;»

Αρχηγικό μέλος: «40 herm... 50 guc...»

Μέλος σπείρας: «Guc... δεν έχω όλες χρυσές έχω ασημί».

Αρχηγικό μέλος: «Luis....πόσες θες;»

Μέλος σπείρας: «Bάλε 20. Όλα να είναι 100»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ