ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας: «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας: «Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με υπομονή οπλίστηκαν οι εκδρομείς που επέστρεψαν στην πρωτεύουσα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

H oυρά στην εθνική όδο Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αθήνα, έφθασε τα 15 περίπου χιλιόμετρα, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εντοπίζεται από 75ο χλμ έως το 90ο χλμ και ειδικότερα στο κομμάτι από Θήβα μέχρι τη γέφυρα της Ριτσώνας, όπου εκτελούνται έργα και στενεύει ο δρόμος.

Η τροχαία κινητοποιηθήκε, κάνοντας παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία του αυτοκινητοδρόμου και διοχετεύοντας αυτοκίνητα από παρακαμπτηρίους για την αποσυμφόρηση της εθνικής οδού. Μάλιστα, στα διόδια της Θήβας από τις 20:00 το βράδυ τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, το πρόβλημα, κοντά στη γέφυρα της Ριτσώνας, είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Όσο μάλιστα περνούσαν οι ώρες, στο σημείο δημιουργούνταν ουρές χιλιομέτρων.

Πού οφείλεται το «κομφούζιο»

Στην εθνική οδό ανακατασκευάζονται τρεις γέφυρες, Ριτσώνας, Θήβας και Σκάλας Αταλάντης, συνεπώς για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν παρακάμψεις, ενώ σε ημέρες μεγάλης εξόδου ή επιστροφής εκδρομέων στην Αθηνών-Λαμίας τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα είναι αναπόφευκτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ