ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις στα διόδια στην Εγνατία Οδό: Τι ισχύει τελικά

Αυξήσεις στα διόδια στην Εγνατία Οδό: Τι ισχύει τελικά
Eurokinissi

Δεν αναμένεται αύξηση στην τιμή των διοδίων της Εγνατίας Οδού από 1η Ιανουαρίου του 2019, δηλώνει στο CNN Greece ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, καθώς η Κομισιόν έχει απορρίψει την τιμολογιακή πολιτική που προέβλεπε τις αυξήσεις, ζητώντας ο υπολογισμός της τιμής των διοδίων να γίνεται βάσει εκπομπής ρύπων των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει την τιμολογιακή πολιτική της Εγνατίας Οδού που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τον περασμένο Ιούνιο, καθώς έχει ζητήσει η τιμολόγηση στα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων να γίνεται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.

«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στη τιμή των διοδίων ούτε την 1η Ιανουαρίου, ούτε στις 10 Ιανουαρίου» δηλώνει ο κ. Αντωνούδης, εξηγώντας πως δεν υφίσταται αναίρεση της απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της ΕΕ (DG Move).

Η DG Move απέρριψε την τιμολογιακή πολιτική που πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης τον προηγούμενο Ιούνιο και η οποία προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Υποδομών, από την 1η Ιανουαρίου 2019, για τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου προβλέπεται αύξηση από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ