ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Καταπέλτης» η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Καταπέλτης» η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε για τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ολοκληρώθηκε, κατατέθηκε στην παραμονή των Χριστουγέννων και προβλέπει σκληρές ποινές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, το πόρισμα προτείνει την απόταξη των 4 αστυνομικών, τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης για τους άλλους 4, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή.

Δηλαδή προτείνεται η αποχή τους από τα καθήκοντά τους για αριθμό μηνών που θα αποφασιστεί από την ηγεσία και, διάστημα κατά το οποίο δεν θα αμείβονται, ενώ εφόσον επιστρέψουν στην υπηρεσία, εάν υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα, τότε θα αποταχθούν.

Το πόρισμα υποβλήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου και θα αποφασιστεί εάν θα επικυρωθούν οι ποινές ή όχι, αφού στο ενδιάμεσο διάστημα μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης για το προσωπικό της αστυνομίας και οι οποίες θα ελέγξουν εάν τηρήθηκαν οι τύποι και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

Αφού ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ