ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα
Eurokinissi

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σε κάθε γωνιά της χώρας η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που τήρησαν πιστά το έθιμο πέφτοντας στα παγωμένα νερά προκειμένου να έχουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού για μια καλή χρονιά.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά τα Άγια Θεοφάνεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, υπήρξαν τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Σταυρό, υπό τους ήχους των σειρήνων τριών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Πάτρα

Mε τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων στο μώλο της Αγίου Νικολάου και στην δεξαμενή στην Άνω Πόλη της Πάτρας, ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Στο μώλο της Αγίου Νικολάου παρουσία εκατοντάδων πιστών, ο Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος, έριξε στη θάλασσα τον τίμιο σταυρό, όπου στη συνέχεια παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεκάδες νέοι έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να τον πιάσουν.

Στις εκδηλώσεις παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιοχής, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Θεσσαλονίκη

Συνολικά 24 άτομα έπεσαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο άντρας που τα κατάφερε, μόλις τον έπιασε φώναξε «για τη Μακεδονία».

Δείτε το βίντεο από το thestival.gr:

Ιωάννινα

Παρά το χιόνι και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες πολλοί ήταν οι τολμηροί κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Παμβώτιδας, τηρώντας το έθιμο για τύχη και καλή υγεία.

Χανιά

Εορτάστηκαν με λαμπρότητα στα Χανιά τα Φώτα με τους πιστούς να κατακλύζουν το ενετικό λιμάνι για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του σταυρού και τους 26 τολμηρούς κολυμβητές, ανάμεσα στους οποίους φέτος ήταν και μία κοπέλα, να αψηφούν τα κατά τα άλλα κρύα νερά και να βουτούν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό.

Ηράκλειο

Εκατοντάδες πιστοί έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία προς τον Μικρό Κούλε, μπροστά από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Λίγο αργότερα, αψηφώντας το κρύο, δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ηλεία

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία Αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ο εορτασμός των Θεοφανείων και στην Ηλεία, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Λάρισα

Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες τέσσερα άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό Σταυρό στη Λάρισα.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από τη Γέφυρα του Πηνειού, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Σύρος

Στη Σύρο βρέθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Ρόδος

Παρουσία Αρχών, φορέων και εκατοντάδων πιστών, τελέστηκε σήμερα το πρωί, ο εορτασμός των Θεοφανείων και στη Ρόδο, παρά το τσουχτερό κρύο.

Στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν τρεις τελετές για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, μια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και μια στη νέα μαρίνα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ