Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα δάσκαλοι και καθηγητές, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.
Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2027
02:00
«Μετεγκατάσταση» με ενίσχυση 10.000 ευρώ: Στις 14/10 ανοίγει η πλατφόρμα για κατάθεση αιτήσεων
01:00
Επίδομα παιδιού: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις των δικαιούχων
00:30
Βρετανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους οι δύο Λετονοί που συνελήφθησαν μέσα σε αεροπορική βάση
23:59