ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Τηλέμαχος» έφτασε στην Αττική – Πού χιονίζει

Ο «Τηλέμαχος» έφτασε στην Αττική – Πού χιονίζει

Ο «Τηλέμαχος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, έφτασε και στην Αττική, όπου το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει και μάλιστα πυκνό σε αρκετές περιοχές. 

Το έστρωσε ήδη στη Μαλακάσα, καθώς από το πρωί της Δευτέρας (07/01) ξεκίνησε με αραιή χιονόπτωση, αλλά την τελευταία ώρα το χιόνι πέφτει πλέον πυκνό κι έχει σκεπάσει τα πάντα. Έντονη είναι η χιονόπτωση και στη διασταύρωση του Ωρωπού αλλά και τον Άγιο Στέφανο.

Παράλληλα, οι πρώτες νιφάδες άρχισαν να πέφτουν και στα βόρεια προάστια. Το νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα Δευτέρα, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ήδη, από το μεσημέρι και μετά, οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε βίντεο από τη Μαλακάσα:

Καιρός Αθήνα – Ο Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece για τον «Τηλέμαχο»: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός, με αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα - τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Η διάρκεια της κακοκαιρίας θα είναι σύντομη: από την Τρίτη βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, που όμως θα είναι πρόσκαιρη.

Την Τρίτη τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, όπως επίσης και το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ