ΕΛΛΑΔΑ

Κίσσαβος: Άφησαν γάιδαρο νηστικό και μέσα στο χιόνια επί μέρες

Κίσσαβος: Άφησαν γάιδαρο νηστικό και μέσα στο χιόνια επί μέρες
Facebook/Athina Mill

Έντονη ήταν η κινητοποίηση που υπήρξε στη Σπηλιά Κισσάβου μετά τον εντοπισμό ενός γέρικου γαϊδάρου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιπλανιόταν ελεύθερος μέσα στα χιόνια εδώ και αρκετές ημέρες.

Μία φιλόζωη εντόπισε το ζώο και παρότι αρχικώς θεωρήθηκε πως είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του, τελικώς, μετά από έρευνα, έγινε γνωστό πως ο γάιδαρος αφήνεται ελεύθερος στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Γαϊδουροχώρα- Donkey ’ς Land», το ζώο είχε παραμείνει στο ίδιο μέρος – μέσα στα χιόνια – τουλάχιστον δύο ημέρες, νηστικός, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Συκουρίου, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας όπου εντοπίστηκε το ζώο.

Ο ιδιοκτήτης του γαιδάρου έχει εντοπιστεί, όμως, τόνισε πως θα προστατεύσει πρώτα το κοπάδι του από την κακοκαιρία και στη συνέχεια θα ασχοληθεί με τον γέρικο γάιδαρό του.

Ο δήμαρχος της περιοχής, ωστόσο, τόνισε πως θα γίνουν άμεσα προσπάθειες περισυλλογής και μεταφοράς του ζώου σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ