ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία Μητροπολίτη Καλαβρύτων για το σύμφωνο συμβίωσης

Διαμαρτυρία Μητροπολίτη Καλαβρύτων για το σύμφωνο συμβίωσης
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος...πενθεί και προετοιμάζεται να εορτάσει τη Γέννηση του Θεανθρώπου με ολίγον «ανορθόδοξο» τρόπο.

Οι καμπάνες στη Μητρόπολή του ηχούν πένθιμα, σήμερα και αύριο, από τις 12.00 έως τις 12.30 μ.μ. Αιτία, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο πλέον προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η μητρόπολη Καλαβρύτων αναφέρεται ότι το περασμένο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ο μητροπολίτης, συγκάλεσε στο Επισκοπείο, σύναξη όλων των κληρικών, προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους στην «προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει "εναλλακτικές" μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους».

Ομόφωνα, λοιπόν, μητροπολίτης και ιερείς, αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες:
- Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα για μισή ώρα από τις 12.00 έως τις 12.30
- Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ