ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε σε usb stick η προκήρυξη για την επίθεση στο ΣΕΒ

Εντοπίστηκε σε usb stick η προκήρυξη για την επίθεση στο ΣΕΒ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά (21/12- 12.50) με ενημερωτικό οργανισμό, και ενημέρωσε για κείμενο ανάληψης ευθύνης, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο άγνωστος, στο σύντομο τηλεφώνημά του ενημέρωνε για το κείμενο της προκήρυξης, ακριβώς ένα μήνα μετά την έκρηξη (21/11- 03.50) που είχε σημειωθεί στα γραφεία του ΣΕΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ο χώρος ερευνήθηκε, αλλά δεν είχε εντοπισθεί ο κίτρινος φάκελος. Ύστερα, όμως, από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε σε άλλο κοντινό σημείο usb stick. Το κείμενο έχει παραληφθεί από την Αντιτρομοκρατική και εξετάζεται το περιεχόμενο.

Η ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα (24/11- 03.50), είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο εφημερίδες. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε, ενημέρωνε για την τοποθέτηση και πυροδότηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Όπως είχε διακριβωθεί κατά τις έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι δράστες είχαν εγκαταλείψει σάκο μέσα στον οποίο είχαν τοποθετήσει μεταλλικό κουτί, το οποίο περιείχε την ισχυρή βόμβα και διέφυγαν στη συνέχεια με δίκυκλο.

Τα γραφεία του ΣΕΒ είχαν αποτελέσει στόχο και πριν ακριβώς πέντε χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου 2010, με την οργάνωση "Μηδενική Ανοχή" να αναλαμβάνει την ευθύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ