ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση, συγκρούσεις και χημικά στην πορεία κατά της Μέρκελ στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση, συγκρούσεις και χημικά στην πορεία κατά της Μέρκελ στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συγκρούσεις και χρήση χημικών σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών στο ύψος της Παλαιάς Βουλής.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή. Οι τελευταίοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που για να τους απομακρύνουν έκαναν χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους, «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ- ΔΝΤ - κεφαλαίου».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ