ΕΛΛΑΔΑ

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Νίκος Μανιαδάκης

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Νίκος Μανιαδάκης
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αυτοπρώσωπη εμφάνιση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε σήμερα ο κατηγορούμενος πλέον στο σκάνδαλο της Novartis καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα στο οποίο βρισκόταν.

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου μια ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος οτι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για τη νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Ερώτηση: Αναφέρθηκε σε πιέσεις;

Απάντηση: «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία...Παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές.Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ